COM HO FEM

FISIDABO CRASH CARS

Un cop oberta la convocatòria, els grups interessats envien per mail un document amb una detallada explicació i l’objectiu de l’experiment. Durant el mes de Gener, el jurat escull les millors propostes, en funció de la seva originalitat, viabilitat i rigor científic. Els grups d’estudiants guanyadors segueixen amb els càlculs preliminars i el disseny de l’experiment, amb la supervisió d’un tutor professor del Grau en Enginyeria Física de la UPC.

Un diumenge d’abril, estudiants i tutors realitzen la primera visita al Tibidabo per tal d’obtenir dades i preveure possibles problemes. Durant les setmanes següents els estudiants finalitzen la construcció de l’experiment definitiu, buscant el material i els aparells de mesura que siguin necessaris.

Arriba el dia D. Tots els grups tornen al Tibidabo un dia laborable tancat al públic. Durant aproximadament dues hores cada grup realitza l’experiment i obtenen dades, alhora que solucionen els problemes que surgeixen en la realitat, com passa en tota acció científica. Posteriorment, es treballen les dades obtingudes, s’analitzen els resultats i realitzen el primer escrit preliminar que presenten al tutor científic. L’activitat finalitza a l’estiu un cop aprovat el document en format “d’article científic” en anglés.